NA VIVALDIHO!


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


JAROSLAV SVĚCENÝ, ZDEŇKA ZÁDNÍKOVÁ VOLENCOVÁ, VIRTUOSI PRAGENSES


NA VIVALDIHO !

Na VIVALDIHO ! je nový, unikátní koncertní pořad, ve kterém přední čeští virtuosové nehrají pouze původní hudební party, ale zachycují i osobní život geniálního skladatele.

Premiéra pořadu Na VIVALDIHO ! , se uskuteční 28. května v novorenesančním Paláci Žofín v Praze 1.

Ve druhé polovině roku 2018 proběhne turné po České republice a v roce 2019 v německé a anglické mutace v evropských destinacích.

Na VIVALDIHO !

JAROSLAV SVĚCENÝ

Housle a role Antonia Vivaldiho

ZDĚŇKA ŽÁDNÍKOVÁ VOLENCOVÁ

Scénář, režie, role Anny Giro a Camilly Vivaldi

VIRTUOSI PRAGENSES

Komorní orchestr

Představitel Antonia Vivaldiho a houslista Jaroslav Svěcený k nápadu, projektu i samotné realizaci říká: ,,Nápad vznikl spontánně před dvěma lety, když jsem viděl Zdeňku Žádníkovou Volencovou jako moderátorku. Zaujal mě způsob, jakým slovně spojovala zdánlivě nespojitelné, její chytrý a neotřelý humor včetně neuvěřitelné energie. Požádal jsem ji o scénář. Mým záměrem bylo propojit interpretaci Vivaldiho hudby, a to v ryze původním znění s moderní a vtipnou dramatickou formou. To jsem ovšem netušil, co mě čeká. Vznikl koncert v divadle a zároveň divadlo v koncertě. Stal se ze mě nejen hudebník, ale také herec. Musím říct, že je to těžká disciplína, ale nesmírně mě to baví.“

Zdeňka Žádníková Volencová, autorka scénáře, představitelka Anny Giro a Camilly Vivaldi, jinak také členka Dejvického divadla dodává: ,,Mým záměrem bylo vytvořit originální propojení mezi divadelním a koncertním světem. Projekt Na Vivaldiho! vytváří neobvyklý prostor pro hudebníky, kteří se stávají i herci a u mne je to přesně naopak. Příběhy Antonia Vivaldiho jsou pravdivé a já se snažím pomocí moderní formy komunikace oslovit diváky a posluchače všech generací. S Jaroslavem Svěceným jsem nastudoval i part Vivaldiho flétnového koncertu, neboť jsem již řadou let žačkou vynikající české flétnistky Magdaleny Tůmové Bílkové, první ženské vítězky soutěže Pražského jara.“

ANTONIO VIVALDI

Fenomenální houslista, nadčasový skladatel, výstřední duchovní nebo i život milující muž.

ANNA GIRO

Italská pěvkyně, osudová žena Antonia Vivaldiho, která zpívala v téměř každé jeho opeře. Téměř dvacet let byla neodmyslitelnou součástí Vivaldiho života. Cirkev jeho vztah k Anně i její sestře Paolině hodně napadala, Antonio ovšem neustále tvrdil, že jde o vztah čistě umělecký. Dle Vivaldiho byla Anna Giro dokonalou jevištní umělkyní. Vystihovala charakter postavy, kterou pro ní napsal a byla navíc skvělou herečkou a velkou skladatelovou múzou. Vivaldimu byla oporou do jeho smrti.

CAMILLA VIVALDI

Druhá osudová žena Antonia Vivaldiho, matka Camilla.

Hudební část pořadu Na VIVALDIHO !

Antonio Vivaldi: Concerto in D con Violino Solo obligato, op. 3 č. 9

Allegro

Larghetto

Allegro

Antonio Vivaldi: Koncert a-moll Op. 3, Nr. 8 pro dvoje housle a komorní orchestr

Allegro

Larghetto e spiritoso

Allegro

Antonio Vivaldi: Koncert F-Dur pro flétnu, smyčce a continuo

Allegro

Largo

Vivace

Antonio Vivaldi: Čtvero ročních dob

Jaro

Allegro

Largo

Allegro

Léto

Allegro non troppo – Allegro

Adagio – Allegro – Adagio

Presto: Tempo impetuoso

Podzim

Allegro

Adagio molto

Allegro

Zima

Allegro non molto

Largo

Allegro


Fotografie a videa



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz