SNĚHOVÁ KRÁLOVNA


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Po dvou letech, přesně po 735 dnech přichází po rodinném muzikálu Kapka medu pro Verunku do divadla Hybernia další zcela nový původní český rodinný muzikál autorů Zdeňka Bartáka a Aleny a Jana Pixových Sněhová královna.


Původní známý pohádkový příběh autoři přizpůsobili velkému jevišti a výpravné muzikálové podívané pro všechny generace. Hlavním dějovým motivem zůstává velká láska Gerdy a její statečná cesta za vysvobozením milovaného Kaye. Na rozdíl od původní pohádky Gerda a Kay nejsou děti, ale mladí lidé, kteří mají před svatbou. Sněhová královna je složitá rozporuplná osobnost, zápasí v ní dobro se zlem, a ty jsou v muzikálu ztělesněny dvěma postavami - ONA je zlo a ON dobro. Autoři do příběhu přidali další nové postavy a naopak jiné, zejména zvířecí postavy, z původního příběhu vynechali. Přes všechny starosti Gerdy a její napínavou cestu, příběh není ponurý a smutný, naopak – situace a postavy se vyznačují milým humorem, který pobaví nejen malé, ale i velké diváky.

Scénář: Jan a Alena Pixovi

Texty: Kristýna Pixová

Hudba: Zdeněk Barták,

Aranže a hudební nahrávka: Daniel Barták

Režie: Lumír Olšovský

Choreografie: Helena Peerová

Scéna: Martin Černý

Kostýmní výtvarnice: Kateřina Bláhová

Producent: Pixa-Pro s.r.o., MusicModelTrust spol. s r.o.

Hrají: Dagmar Patrasová, Mahulena Bočanová, Sabina Laurinová, Linda Finková, Martina Pártlová, Michaela Nosková, Anna Julie Slováčková, Ivana Korolová, Michaela Sejnová, David Gránský, Jan Kopečný, Felix Slováček jr., Vlasta Žehrová, Lumír Olšovský, Peter Strenáčik, Dan Barták, Jan Vlas, Barbora Rajnišová, Eva Kleinová, Eliška Ochmanová, Kateřina Herčíková, Michaela Zemánková a další


Fotografie a videa



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz