Titanic


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


John Fiske TITANIC


komedie o nejbezpečnější plavbě všech dob… Račte si nastoupit!

Režie: Jakub Nvota

Hrají: Miroslav Vladyka a Filip Blažek

Premiéra: 17. ledna 2018

Vtipná parodie pro dva herce v mnoha úlohách. Naprosto výjimečné příležitosti pro výjimečné herce nabízí s velkým nadhledem, ale i se spoustou hlubších témat podaná rekonstrukce potopení nejslavnější lodi světa. Text Johna Fiskeho slavil úspěch už u sousedů na Slovensku, kam ho přivedl jeho velký fanoušek Milan Lasica. Na českou divadelní scénu se dostává poprvé.

Gigantická slavná loď, známé události jejího zániku, událost století, velký příběh, stovky a stovky osudů, ledovec, šťastné i nešťastné konce – to všechno nám v této komedii zahrají jen dva herci. Na co potřeboval Hollywood davy statistů a výpravné dekorace, dokážou zvládnout dva čeští mořeplavci s využitím základních divadelních technik imaginace, představivosti a pochopitelně zázraku.

Budete svědky detailní rekonstrukce osudu Titanicu a zároveň nových překvapivých odhalení, která snad trochu poopraví známou legendu. Na tomto výletu nebudete jen pasivním publikem, a jak to všechno přežijete, je jen na vás. Koneckonců, každý má svůj Titanic!

V této komedii dvojice herců – jakési duo spekulantů začíná přemýšlet nad osudem Titanicu a rozebírat jeho příběh. Z dialogů se postupně stává divadelní rekonstrukce, herci na sebe berou podoby jednotlivých aktérů událostí. Jsou kapitánem, cestujícími, lodí, ledovcem… Hrají, zpívají, tancují, to vše doplněné o reálné informace, projekce a vizualizace. Postupně se ve své hře dostávají od konkrétních okolností potopení lodi k širšímu společenskému kontextu, a tím i k pointě své hry a příběhu. Titanic je v jejich podání najednou znovu přítomný, avšak už jako širší a současné téma.

Představení je skvělou příležitostí pro sehranou dvojici komiků, kteří spolu dokážou vytvářet překvapivé situace a pointy a nebojí se tu a tam oslovit také publikum.


Fotografie a videa

Divadlo Kalich

divadlo-kalich-2-1.jpg
Jednou z nejvyhledávanějších divadelních scén u nás je pražské Divadlo Kalich sídlící přímo v centru města. V činoherních vystoupeních, muzikálech, tanečních představeních nebo na koncertech tady můžete vidět ty nejlepší české i zahraniční umělce. Dramaturgie divadla se zaměřuje na uvádění českých premiér, aby tak diváky seznámila s aktuálním děním na světové kulturní scéně. Divadlo vybudoval Michal Kocourek, který je dodnes jeho ředitelem.
Mapa - Divadlo Kalich

Jungmannova, 110 00, Praha 1

Telefon: +420 296 245 311
E-mail: pokladna@kalich.cz
Web: http://www.divadlokalich.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz