Miroslav Donutil - Cestou necestou


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Jedná se o jednoho z nejpopulárnějších českých herců. Sám říká, že na studia herectví šel převážně z důvodů, že nemusel studovat matematiku, ale spíš v něm zvítězily rodinné geny. Jeho rodiče byli ochotníky a dědeček byl vynikajícím a nadšeným vypravěčem. Již za studií hrál v divadle Husa na provázku, kde působil od roku 1973 až do roku 1990. Poté se stal členem činohry souboru pražského Národního divadla, kde působí dodnes. Miroslav Donutil je od svých osmnácti let epileptik.


Původně uvažoval o kariéře novináře a lesního inženýra, nicméně nakonec se v něm zúročily rodinné geny a skončil na brněnské JAMU. Už během studií hostoval na scéně brrněnského divadla Husa na provázku a po absolutoriu sem také nastoupil do svého prvního angažmá. Vydržel tu plných sedmnáct let a ztvárnil řadu nezapomenutelných rolí, nicméně film a televize jeho talent stále přehlížely. Zazářil sice v titulní roli filmové adaptace Balady pro banditu, nicméně jednalo se o výjimku, v oněch letech dostával spíš menší a epizodní role.

Zásadní zlom v jeho kariéře nastává roku 1990, kdy se stal členem činohry pražského Národního divadla. Prakticky okamžitě se stává jednou z největších hvězd souboru a televizí i filmem náhle velmi vytěžovaným hercem. Za svůj výkon ve filmu Pasti, pasti, pastičky získal Českého lva.

Srdečně Vás zveme na příjemně strávený večer s vynikajícími příběhy Miroslava Donutila. Přijďte se podívat, určitě se nudit nebudete!!!

Použitá hudba je ze zpívaných titulů Miroslava Donutila: Balada pro banditu, Písničky z provázku, Ten báječnej mužskej svět.


Fotografie a videa



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz