MARTIN CHODÚR + MACH - ADVENTNÍ KONCERT


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


V Divadle U Hasičů se představí Martin Chodúr s jeho skupinou MACH


Český zpěvák, skladatel, textař a hudebník Martin Chodúr – to je vítěz vítěz historicky prvního ročníku soutěže Česko Slovensko hledá Superstar z roku 2009 a dnes jeden z našich nejvšestrannějších zpěváků mladé generace. Od vítězství v Superstar se Martin Chodúr prezentuje jako zpěvák působící v žánrově zcela protichůdných repertoárových oblastech. Našel se nejen ve světě popu a rocku, ale i swingu, muzikálu, šansonu, filmových písní a dance music. Vedle vrozeného talentu a muzikálnosti ho k repertoárové všestrannosti opravňuje mimořádná technická vybavenost a hlas mnohovrstevnaté barevnosti a tříoktávového rozsahu. Česká populární hudba zkrátka dlouho neměla zpěváka takových možností a takového pěveckého citu a všestrannosti, jakým se jeví od roku 2009 právě Martin Chodúr.

Vydal tři sólová alba, na kterých se prezentuje nejen jako vynikající zpěvák, ale i jako skladatel – melodik a textař s nápaditými a neotřelými slovními obraty. V posledních letech se mu pak daří čím dál tím víc. Loni si ho na na svůj Narozeninový koncert v Bratislavě pozvala Marika Gombitová a byl tamtéž i hostem galakoncertu Lyra´50 – Mám rozprávkový dom. Jeho písně do svých repertoárů zařadili Karel Gott, Hana Zagorová a Štefan Margita. Na album Hana/Edith se slavnými šansony Edith Piaf loni natočil s hlavní protagonistkou tohoto alba, ostravskou muzikálovou divou Hanou Fialovou, ve francouzštině duet ? Quoi Ça Sert L’amour . Letos byl hostem koncertu Hany Zagorové v pražské Lucerně, na koncert ke svým 70. narozeninám si ho do Bratislavy pozval Ján Lehotský. S velkým úspěchem letos vystoupil na prestižních plesech v Praze, Českých Budějovicích, Horním Slavkově, v Jablonci nad Nisou a v Kojetíně. Legendární česká textařka Jiřina Fikejzová, která letos slaví 90. narozeniny, pak Martina požádala, aby album Jiřina Fikejzová 90 nazpíval písně s jejími texty Chci zapomenout a Za rok se vrátím, a aby jí společně s Marií Rottrovou a s Václavem Neckářem v pražské poetické kavárně Viola s písní na rtech k jejímu jubileu poblahopřál.

Loni v listopadu Martin Chodúr uskutečnil svůj první pražský samostatný koncert a s programem Martin Chodúr zpívá pro zamilované se mu podařilo vyprodat pražské Divadlo U Hasičů. Letos 25 listopadu se do tohoto divadla vrátí, aby v něm za doprovodu své kapely MACH uvedl Adventní koncert. „Vedle písní z mých tří alb a řady světových hitů a evergreenů na něm zazpívám i vánoční písně a koledy, které bych příští rok rád nazpíval za doprovodu Janáčkovy filharmonie Ostrava na mé první vánoční album“, říká Chodúr. „Na tenhle repertoár jsem se momentálně rozhodl soustředit i proto, neboť vánoční koledy a písně začínám zpívat i mému synovi Martinovi, který se narodil na Nový rok v loňském roce. Zpívám je dnes pochopitelně jinak než dřív a pocity, které při jejich interpretaci mám, jsou, myslím, víc než upřímné a důvěryhodné. A pro mé posluchače tudíž snadno pochopitelné. Byl bych rád, aby si při poslechu vánočních písní a koled v mém podání, vzpomněly na příběhy, které jsou s nimi spjaty. Je v nich totiž poselství lásky a naděje, které v dnešní době potřebujeme nejen o Vánocích“.


Fotografie a videa



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz