NAROZENINOVÝ KONCERT DANIELA HŮLKY


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


NAROZENINOVÝ KONCERT DANIELA HŮLKY


Doba trvání koncertu je 1,30 hodiny bez přestávky.

Daniel Hůlka se narodil 1.června 1968 v Praze. Už v dětství se v něm projevil cit pro umění - na základní škole chodil do kreslení a učil se hrát na flétnu, klarinet a klavír. Studoval na gymnáziu, kde hrál volejbal, bohužel s ním musel kvůli zdravotním problémům skončit. V tom období založil s kamarádem hudební skupinu a začal se věnovat zpěvu. Nastoupil na Pražskou konzervatoř, kterou vystudoval pod vedením Z. Jankovského.

Zpočátku se věnoval hlavně opernímu zpěvu, hrál Dona Giovanniho v opeře Don Giovanni, Escamilia v opeře Carmen, Figara ve Figarově svatbě, Kalinu v Tajemství a Sylvia v Komediantech. S těmito operami hostoval v Národním divadle, divadle F. X. Šaldy v Liberci, divadle J. K. Tyla v Plzni, ve Stavovském divadle, v Městském divadle v Ústí nad Labem a v Hudebním divadle v Karlíně.

Zlomem pro něj byl rok 1995, kdy vyhrál konkurz na hlavní roli v muzikálu DRACULA. Díky tomuto muzikálu se dostal do povědomí nejširší veřejnosti. Proslavil se a získal ještě několik dalších rolí v muzikálech.

První album vydal v roce 1997, jmenovalo se Daniel Hůlka. Potom vydal ještě další tři sólová alba. Objevil se i ve filmu, a to v roli krále Brambase v pohádce Z PEKLA ŠTĚSTÍ 1 a 2.

Získal mnoho ocenění, nejvýznamnějším je první místo v anketě Zlatý slavík v roce 1998. V této anketě se také umístil čtyřikrát na druhém místě. Čtyřikrát se umístil na druhém místě v anketě TÝTÝ. Cenu Anděl získal třikrát.


Fotografie a videa



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz