IVAN HLAS TRIO


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


IVAN HLAS TRIO


Známý český písničkář a hudebník Ivan Hlas, který se proslavil především písněmi k filmu Šakalí léta, se vrací do klubu Mersey. Je to přesně 22,5 let, kdy zde naposledy hrál – a to při příležitosti otevření tohoto klubu 9.10.1993. Ivan Hlas vyrůstal do čtyř let na Vinohradech, poté se přestěhoval na pražskou Hanspaulku. Vyučil se knihkupcem a tuto práci nějakou dobu skutečně dělal. Poté vystřídal mnoho dalších zaměstnání, pracoval jako topič, dělník, pošťák, zelinář, kulisák a další. V lidové škole umění se učil hrát na kytaru pod vedením M. Mizery. V roce 1968 založil školní skupinu The Mice a v roce 1971 společně s Janem Velebou Žízeň. Později založil a vedl skupiny Navi Papaya, Továrna a Ivan Hlas a Nahlas. Hrál i s kapelou Yo Yo Band nebo Ondřejem Hejmou. V současnosti vystupuje s Norbi Kovácsem a Olinem Nejezchlebou v Ivan Hlas Triu.

Jaroslav "Olin" Nejezchleba - violoncello Narodil se v Kyjově. Cellista, baskytarista, příležitostný hráč na mandolu a další strunné nástroje. Po absolvování brněnské konzervatoře působil a působí ve skupinách Marsyas, Etc..., ČDG, Blues Session, Njorek.

Norbi Kovács - kytara, zpěv Narodil se v Šale na Slovensku. Po prvních muzikantských zkušenostech se v roce 1992 odstěhoval do Prahy. Prošel mnoha kapelami jako Stará cesta, Red Wine, Plazma, spolupracoval s řadou interpretů, zejména s písničkářkou Radůzou. Věnoval se i pedagogické činnosti. Je členem skupiny Lokomotiva a hostuje u kapely PH 5.5. Věnuje se i hudbě filmové a scénické.


Fotografie a videa



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz