IAGO


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


IAGO


NEJVĚTŠÍ LÁSKA, NEJVĚTŠÍ ZRADA

Muzikál podle Shakespearova Othella.

Geniální klasické milostné drama, moderně zpracované a přenesené hudbou do žhavé současnosti. Vyprávěné tak, jak ho prožívá Shakespearův nejslavnější zloduch. IAGO. Budete ho milovat.

Janek Ledecký a jeden z nejslavnějších světových muzikálových režisérů Američan Robert Johanson přicházejí s nečekaným a velmi atraktivním uchopením klasiky. Othello, Desdemona, Iago a jejich nejbližší se přesouvají ze Ženevy do pevnosti Citadel na Středním východě. Tam, kde se nevěra trestá ukamenováním.

Nepropásněte jedinečnou příležitost vidět tento původní muzikál, který je s velkým úspěchem uváděn od září 2016 v Bratislavě. Do pražského Divadla Hybernia se přesouvá na období od září 2017 do června 2018.

Ve světové muzikálové historii existuje jenom jeden úspěšný pokus o převyprávění Shakespearova Hamleta hudbou. Za projektem Hamlet The Rock Opera stojí právě tato dvojice: český skladatel a textař Janek Ledecký a americký režisér a dramatik Robert Johanson. Hamlet vyrazil na svou vítěznou dráhu v roce 1999 v Praze a kromě USA sbírá trofeje v Evropě i Asii. Počet jeho repríz už se blíží dvěma tisícům. A počet diváků už překročil jeden milion. I to je důvodem, proč Robertovi Johansonovi nedalo tolik práce přesvědčit Janka, aby se společně pustili do muzikálového přepisu dalšího Shakespearova dramatu, které se stalo symbolem lásky zničené ďábelskými intrikami a chorobnou žárlivostí současně.

William Shakespeare napsal drama Othello, mouřenín benátský pro divadlo Globe v roce 1603. Od té doby spatřil Othello světla ramp ve stovkách nastudování a v tisících repríz po celém světě. Dočkal se také šesti slavných filmových přepisů. Jediným zdařilým pokusem interpretovat Othella hudbou byla zatím Verdiho klasická opera z roku 1887.

Autoři:

Hudba, libreto, české texty: Janek Ledecký

Libreto, dramaturgická spolupráce: Robert Johanson

Hudební spolupráce, aranžmá, hudební režie: Michal Kovalčík

Scéna: Martin Černý.


Fotografie a videa



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz