Na moři, zírám nahoru


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Příběh o lidských tajemstvích magicky realistický


Mladý australský dramatik Finegan Kruckemeyer je vypravěč s nevyčerpatelnou fantazií.

Jeho postavy své příběhy zároveň vyprávějí i žijí, jejich životy se splétají a rozplétají a jejich vyprávění se nečekaně prolínají.

Angličan Noah žije v Bristolu, stará se o komunitní zahradu a truchlí pro svou italskou ženu, která zahynula při autonehodě. Australan Caleb trpí nočními můrami i živými sny a kvůli jednomu z nich přijde o práci. Přestěhuje se do Anglie, kde se setká se snovou dívkou Silvií. Islanďanka Emma řečená Řekyně dojde k poznání, že je prokletá: oba její bratři zemřeli za dramatických okolností na moři v okamžiku, kdy se dívali právě na ni. Aby ušetřila smrti milovaného tatínka, rozhodne se, že se už z moře nikdy nevrátí. Němka Elise z Braunschweigu každou noc jezdí autem se svým malým synem. Je to jediný způsob, jak chlapečka s "poškozeným mozkem" uspat. Ale také způsob jak uniknout rozhodování mezi manželem a milencem. Silvie, která má schopnost objevovat se a zase mizet (je totiž zřejmě kouzelnice), do osudů všech čtyř postav nějakým způsobem zasáhne – a způsobí i jejich nečekaná setkání a nová poznání. Hra měla premiéru v roce 2012 v Jute Theatre v australském Cairnsu, a máme-li ji stylově charakterizovat, pak jde bezpochyby o moderní verzi magického realismu.

Překlad: Jan Tošovský
Režie: Štěpán Pácl
Dramaturgie: Marta Ljubková
Scéna: Pavla Kamanová
Kostýmy: Daniela Klimešová
Hudba: Michal Cáb
Světelný design: Ondřej Kyncl
Pohybová spolupráce: Lucia Kašiarová

Sylvia Wist (Australanka)


  • Magdaléna Borová

Noah Kearney (Angličan)


  • Pavel Batěk

Elise Dabelstein (Němka)


  • Lucie Štěpánková

Řekyně Emma (Islanďanka)


  • Lucie Polišenská

Caleb Prosser (Australan)


  • Jiří Suchý z Tábora


Nová scéna Národního divadla

nova-scena-3.jpg
Hlavní repertoár Nové scény tvoří inscenace souboru baletu, opery a činohry Národního divadla a Laterny magiky. Moderní komorní prostor také uvádí nezávislé projekty, zahraniční hosty, festivaly i rodinná a dětská představení. Je domovem tanečního Studia Nové scény, jehož umělci i zahraniční lektoři tu vedou lekce současného i klasického tance pro začátečníky a pokročilé. Co bylo dříve, už není. Od počátku roku 2014 Nová scéna ND po létech ztratila autonomii a k prvnímu lednu byl odvolán šéf Nové scény Štěpán Kubišta. Zrušení Nové scény bylo odůvodněno novou organizační strukturou divadla. Moderní komorní prostor pro uvádění současné dramatiky a netradičních inscenačních postupů mají ve světě všechny srovnatelné divadelní domy (za mnohé: Národní divadlo v Londýně). V repertoáru se nově objevují úspěšné inscenace z Divadla Kolowrat, tato podkrovní scéna byla totiž také zrušena.
Mapa - Nová scéna Národního divadla

Národní, 110 00, Praha 1

Telefon: +420 731 188 259
E-mail: Podpora@kultura.cz
Web: http://www.novascena.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz