407 gramů z Bohumila Hrabala


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Původní divadelní adaptace vycházející z povídky Bohumila Hrabala Baron Prášil, doplněná o motivy, příběhy i postavy dalších Hrabalových povídek, včetně jeho korespondence. Neobvykle řešený prostor Divadla v Dlouhé, samozřejmě s živou hudbou! Poezie, nostalgie i mámivé iluze! Oslava Hrabala jako vypravěče, oslava vyprávění! Ať žije Bohumil!


Padesátá léta 20. století, Praha. Sběrna papíru na periférii se stává dějištěm neobvyklých příhod a přitahuje svébytné postavičky i značně podivné existence. Vedoucího, jenž utíká od strastí světa k umělecké tvorbě, Mařenku, která pochází z vyšších kruhů, ale teď jí zbyla už jenom hrobka na Olšanech, postarší tanečnici, kostelníka, tramvajačku... A také Hanťu, svérázného zaměstnance sběrny, tak trochu libeňského „barona Prášila“, komedianta, který vymýšlí historky o lidech ve svém okolí a s velkou chutí je vypráví. Ale v prostředí, kde se hodnotné a vzácné věci proměňují v bezcenný materiál, dochází i bez přispění Hanti k absurdním situacím. Zvlášť, když naše sběrna sousedí přímo se hřbitovem!

Miroslav Hanuš Hanťa

Miroslav Táborský Vedoucí

Jaroslava Pokorná Tanečnice

Martin Matejka Kostelník

Michaela Doležalová Kuchařka z hospody

Čeněk Koliáš Jeníček

Marie Turková Mařenka

Lenka Veliká Růžena

Veronika Lazorčáková Hedvička

Martin Veliký Profesor

Milan Potoček Kapelník

Filip Cíl Cikánek

Pavel Tesař Promítač

Vlastimil Zavřel Opereťák

Miloš Kopečný Novinář.


Fotografie a videa

Divadlo v Dlouhé

divadlo-v-dlouh.jpg
Základním rysem inscenační práce Divadla v Dlouhé je záměrná žánrová a stylová pestrost. Tomu odpovídá i pestrá dramaturgie, orientující se především na tituly méně známé, dosud v Čechách neuvedené a neověřené. Inscenace Divadla v Dlouhé přitom často využívají muzikantského, pěveckého a pohybového potenciálu herců, výtvarné a hudební metafory, bohatých světelných a audiovizuálních prostředků. Tím vším se Divadlo v Dlouhé ve spektru českých divadel vymezilo jako divadlo, které překračuje činohru směrem k alternativnímu, hudebnímu, loutkovému či kabaretnímu žánru. Divadlo v Dlouhé získalo řadu ocenění odborné kritiky a neméně diváckých cen. Ročně navštíví divadlo více než osmdesát tisíc diváků, návštěvnost se dlouhodobě pohybuje nad hranicí devadesáti pěti procent.
Mapa - Divadlo v Dlouhé

Dlouhá, 110 00, Praha 1

Telefon: +420 221 778 629
E-mail: divadlo@divadlovdlouhe.cz
Web: http://www.divadlovdlouhe.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz