DIVADLO POHÁDEK - Krkonošské pohádky


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Divadelní zpracování legendárního večerníčku.


Trautenberk má své panství hned vedle Krakonošova a toť se ví, malý pán a velký pán, to nikdy nedělá dobrotu.

Krkonošské pohádky byly a stále jsou nejoblíbenějším večerníčkem. Je vidět, že děti jakékoliv generace milují prostý pohádkový příběh, kde spravedlivý Krakonoš vždy nachytá nadutého a vychytralého pána z Trautenberka. Kuba, Anče a Hajný jsou hrdinové, kterým děti vždy drží palce. A všichni se pak radují, že nadpřirozená síla, kterou představuje pán hor Krakonoš, se postaví na stranu těch, kterým je ubližováno.

Autorka Krkonošských pohádek paní Božena Šimková teprve nedávno dala souhlas k divadelnímu nastudování a sama se podílela na vzniku divadelního scénáře. Na premiéře v libereckém divadle byla hotovým tvarem představení doslova nadšená.

I odborná kritika se o představení vyjádřila velmi pozitivně. PhDr. Radmila Hrdinová v deníku Právo předpověděla, že inscenace bude „diváckou trefou do černého“. Její slova se bez výhrad vyplnila, pohádka se v libereckém Divadle F.X. Šaldy i pražském Divadle pohádek hraje již několik let před stále vyprodaným hledištěm.

Krkonošské pohádky uvádíme nyní v nové verzi s původní hudbou proslulého hudebního skladatele pana profesora Vadima Petrova.

Malebná scéna, oduševnělá hudba, chytrý a vtipný text, vynikající herecké výkony… Tato konstelace je zárukou spokojenosti diváků.

Hrají: Libor Jeník/Petr Pěknic, Barbora Mottlová/Jana Stránská, Jiří Vojta, Kryštof Nohýnek/Přemysl Houška, Petr Pěknic/Marek Pospíchal, Štěpánka Prýmková/Dominika Býmová. Režie: Vít Prýmek.


Fotografie a videa



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz