Dotkni se vesmíru a pokračuj


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Bohumil Plánovský, vedoucí skupiny Biochemie a molekulární biologie Ústavu organické chemie a biochemie AV ČR dosáhl na metu nejvyšší – podařilo se mu objevit mechanismus vzniku nového druhu a tedy podstatu evoluce. Jeho kolega, lingvista a matematik Adam Šmíd ovšem v genomu sekvencovaném Plánovským objevuje zakódovaný novozákonní text „Mnozí pak první budou poslední, a poslední první.“ (Matouš 19:30). Další analýzy přinášejí stále znepokojivější výsledky – objevují se desítky dalších Božích vzkazů a dokonce návod, jak lidský genom modifikovat a stvořit „nového lepšího člověka“. Kdo je vyvolen, aby vyzval lidstvo na novou cestu?


Hra o světě vědy, spolku Sisyfos, o cestě z vrcholu až na samé dno a pak zas dál vzniká pro Novou scénu v tiché úctě k podivuhodné životní cestě Iljy Ripse.

Režie: Jan Frič
Dramaturgie: Jan Tošovský
Scéna: Nikola Tempír
Kostýmy: Petra Vlachynská
Hudba: Jakub Kudláč
Světelný design: Martin Špetlík

Bohumil Plánovský


  • David Matásek

Božidara Plánovská


  • Martina Preissová

Adam Šmíd


  • Saša Rašilov

Svatava Hovorková


  • Jana Janěková ml.

Dušan Antal


  • Jan Bidlas

Anděla Suchemá


  • Pavlína Štorková

Jonáš Kristek


  • Igor Orozovič

Vojtěch Růžička


  • Ondřej Pavelka

Cyril Špaček


  • Alois Švehlík

Jiří Řehoř


  • Jiří Štěpnička


Nová scéna Národního divadla

nova-scena-3.jpg
Hlavní repertoár Nové scény tvoří inscenace souboru baletu, opery a činohry Národního divadla a Laterny magiky. Moderní komorní prostor také uvádí nezávislé projekty, zahraniční hosty, festivaly i rodinná a dětská představení. Je domovem tanečního Studia Nové scény, jehož umělci i zahraniční lektoři tu vedou lekce současného i klasického tance pro začátečníky a pokročilé. Co bylo dříve, už není. Od počátku roku 2014 Nová scéna ND po létech ztratila autonomii a k prvnímu lednu byl odvolán šéf Nové scény Štěpán Kubišta. Zrušení Nové scény bylo odůvodněno novou organizační strukturou divadla. Moderní komorní prostor pro uvádění současné dramatiky a netradičních inscenačních postupů mají ve světě všechny srovnatelné divadelní domy (za mnohé: Národní divadlo v Londýně). V repertoáru se nově objevují úspěšné inscenace z Divadla Kolowrat, tato podkrovní scéna byla totiž také zrušena.
Mapa - Nová scéna Národního divadla

Národní, 110 00, Praha 1

Telefon: +420 731 188 259
E-mail: Podpora@kultura.cz
Web: http://www.novascena.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz