Posedlost


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Divadlo Na zábradlí – Drobné příběhy tohoto několikapatrového domu se volně proplétají, sousedé se střídají a stěny jsou svědky domácích dramat.


Zabývat se lidskými posedlostmi znamená prolistovat nekonečné množství knih, seznamovat se s nejrůznějšími diagnózami, vstřebat stále se množící webové stránky na toto téma a přitom zírat, čím vším může být člověk vzrušován, fascinován nebo smýkán a týrán. V centru našich nahlížených posedlostí však stojí láska či obsese druhým, strach ze samoty, prázdnoty, nesmyslnosti existence.

Na dvoupodlažní scéně Marka Cpina nahlédneme do soukromí několika postav, které se vášnivě potkávají či míjejí. Marně hledají štěstí ve vztahu nebo v samotě, a tak je to pořád dokola. Pravděpodobné situace a uvěřitelné příběhy doplňují fantazijní výjevy a komentáře – symfonický orchestr v obývacím pokoji střídá vánoční pohoda, humorné scény zase hororové výjevy. 

REŽIE: Jan Mikulášek
DRAMATURGIE: Dora Viceníková
SCÉNA A KOSTÝMY: Marek Cpin
VÝBĚR HUDBY: Jan Mikulášek
ASISTENT REŽIE: Stephanie Van Vleet

POSEDLÁ: Dita Kaplanová
POSEDLÁ: Jana Plodková
POSEDLÁ: Anežka Kubátová
POSEDLÝ: Miloslav König
POSEDLÝ: Stanislav Majer
POSEDLÝ: Jiří Vyorálek
POSEDLÝ: Leoš Noha
POSEDLÁ: Johana Matoušková



Švandovo divadlo na Smíchově

svandovo2.jpg
Program Švandova divadla se skládá především z inscenací vlastního činoherního souboru. Kromě toho dramaturgie dává prostor víkendovým dětským představením, hostujícím souborům, scénickým čtením a v rámci projektu Literární kavárna i třeba křtům knížek. V jevištní talkshow Scénické rozhovory se tu diváci setkávají s osobnostmi českého i světového umění. Klimatizované a bezbariérové divadlo je naší první činoherní scénou s anglickými titulky.
Mapa - Švandovo divadlo na Smíchově

Štefánikova, 150 00, Praha 5

Telefon: +420 257 318 666
E-mail: info@svandovodivadlo.cz
Web: http://www.svandovodivadlo.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz