Na dotek


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Dráždivá tragikomedie NA DOTEK anglického autora Patricka Marbera si klade otázky, které zajímají každého moderního člověka. A drsnost vyjádření hrdinů, oplzlosti, které píšou dva z nich skryti za anonymitu chatování, jen podtrhují civilizační atomizaci lidí toužících najít někoho blízkého. Je to sex anebo láska? Jak to jenom poznat? Režisér Jan Hřebejk hledá obojí (a ještě leccos jiného) v divadelním ztvárnění dráždivého minimalistického textu mladého anglického autora Patricka Marbera NA DOTEK, v našem Divadle Na Jezerce. Spolu s herci můžeme zjišťovat, jak se liší prožívání milostných vztahů muže a ženy. Cožpak je láska jenom hra? Co s ní dokáže udělat žárlivost? Změnilo užívání anonymního internetu lidské vztahy?


Premiéra: 16.12.2006

Délka představení: cca 130 minut

Do čtveřice protagonistů patří mladičká striptérka Alice a fotografka Anna, neúspěšný spisovatel Dan a lékař Larry. Striptýzový klub v Londýně, kde Alice pracuje a kde ji vyhledá Larry, má zvláštní pravidla: Lidé se tam svlékají, vzrušují se všemi možnými i nemožnými způsoby, jen jedno nesmějí. Nesmějí se vzájemně dotknout. A v tom je ten vtip. Dotýkání, kontrastující s anonymním internetem, je totiž ujišťování o vlastní existenci, ale i o existenci blízkého člověka. Dotýkáme se těch, které máme rádi. Ale zároveň se bojíme, aby nás ten druhý nezranil… Možná proto se utíkáme tak rádi do fantazií virtuálního světa! Jenomže tam, před obrazovkou počítače zůstáváme osamoceni, odcizeni. Touha po skutečném citu však zůstává…

Režie: Jan Hřebejk

Scéna: Jan Štěpánek

Kostýmy: Katarína Bieliková

Produkce: Jan Hrušínský

Překlad: Jitka Sloupová

Zvukový design: Ladislav Greiner



Divadlo Na Jezerce

divadlo-na-jezerce-1-1.jpg
Divadlo Na Jezerce patří v současné době k předním divadlům pražské umělecké scény. Dříve bývalo televizním studiem, pamětníci si jistě vzpomenou na vysílání Studia Jezerka s jeho nezapomenutelnou klavírní znělkou. Dnešní divadlo se těší velké přízni diváků, kteří si sem chodí odpočinout a pobavit se. Hrají se tady především komedie. K výrazným inscenacím patří například Gogolova Ženitba, kterou odvysílala i Česká televize.
Mapa - Divadlo Na Jezerce

Na Jezerce, 140 00, Praha 4

Telefon: +420 261 224 832
E-mail: vstupenky@hrusinsky.cz
Web: http://www.divadlonajezerce.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz