Ellen DeGeneres

Datum narození: 26.1.1958 / Místo narození: New Orleans, Louisiana, USA

Ellen DeGeneres se narodila 26. 1. 1958 v Metairie ve státě Louisiana. Mládí prožila v Texasu a New Orleans. Nejdříve byla zaměstnána jako loupačka ústřic, pak i jako malířka pokojů. Prvně se předvedla na jedné párty u přátel, vystoupení mělo úspěch a tak se Ellen snažila více rozvíjet svůj potenciál. Zezačátku předváděla své komediální vystupování v neworleanských kavárnách a různých klubech, později i po celé USA.

Ellen DeGeneres se narodila 26. 1. 1958 v Metairie ve státě Louisiana. Mládí prožila v Texasu a New Orleans. Nejdříve byla zaměstnána jako loupačka ústřic, pak i jako malířka pokojů. Prvně se předvedla na jedné párty u přátel, vystoupení mělo úspěch a tak se Ellen snažila více rozvíjet svůj potenciál.Zezačátku předváděla své komediální vystupování v neworleanských kavárnách a různých klubech, později i po celé USA.

V roce 1982 získala první místo v prestižní a uznávané soutěži Nejzábavnější osobnost Ameriky. Vyhrála i American Comedy Award za nejlepší ženský herecký výkon.

V roce 1989 si zahrála v TV seriálu OPEN HOUSE a o tři roky později v seriálu LAURIE HILL. Zahrála si i v komedii ŠIŠOUNI V NEW YORKU (1993).

V roce 1994 nabídla Televize ABC Ellen DeGeneresové vlastní seriál ELLEN. Název Ellen si seriál vysloužil proto, že měl tak velký divácký úspěch, že původní název These Friends Of Mine se zrušil. Další uspěšná komedie byla Dr. Dollitle (1998).

Svou lesbickou orientaci si Ellen DeGeneresová uvědomila už během dospívání. Po letech před kamerou a svou popularitou se rozdíl mezi jejím osobní životem a veřejným životem zvětšoval. Aby přemohla napětí a stres, chtěla vystoupit v seriálu jako lesbická herečka.

(Zdroj: csfd.cz - Jiří "BloodMax" Neubauer)




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz