Areál - multimediální expozice a kaple


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Návštěvníci mohou zhlédnout multimediální expozici „Bitva tří císařů“, která zahrnuje expozice: „Před bitvou“, „Bitva“, „O bitvě“ a „Po bitvě“. Návštěvníci si také mohou prohlédnout působivou kapli s oltářem z bílého mramoru, mozaikou a vynikající akustikou, hrobku pod kaplí s pozůstatky padlých.


Expozice přibližuje nejen slavné francouzské vítězství, vojenskou a politickou slávu doby, ale i její rub. Technické řešení, umožňuje návštěvníkům volit některý z pěti jazyků komentáře - češtinu, francouzštinu, němčinu, ruštinu a angličtinu. První část expozice, „Před bitvou“, zahrnuje období od vypuknutí Francouzské revoluce až po předvečer bitvy. Druhá část, „Bitva“, poskytuje návštěvníkům emocionální prožitek bitvy, který je v třetí části „O bitvě“ završen prezentací průběhu bitvy prostřednictvím počítačové animace. Dominantním prvkem čtvrté části „Po bitvě“ je prostorová a audiovizuální rekonstrukce známého obrazu, zachycujícího setkání císařů Napoleona a Františka po bitvě u Spáleného mlýna, a videoprojekce, kterou expozice vrcholí. Vedle řady exponátů jsou v expozici umístěny také monitory a dotyková obrazovka s databází textů, ilustrací, animací a filmových scén, kde si mohou návštěvníci volit informace, o které mají zájem.

  Otvírací dny Čas Doba prohlídky Poslední prohlídka
Duben Út - Ne 9:00 - 17:00 50 minut 16:00
Květen - Červen Po - Ne 9:00 - 17:00 50 minut 16:00
Červenec - Srpen Po - Ne 9:00 - 18:00 50 minut 17:00
Září Po - Ne 9:00 - 17:00 50 minut 16:00
Říjen - Březen Út - Ne 9:00 - 16:30 50 minut 15:30


Památník Mohyla míru

mohyla-miru-prace-9.jpeg
Mohyla míru je mementem napoleonských válek postaveným na počest tisíců vojáků, kteří během jediného dne padli na slavkovském poli. Tento monument vznikl po roce 1910 podle návrhu architekta Josefa Fanty, který je podepsán i pod podobou budovy dnešního hlavního nádraží v Praze a je považován za otce secesní architektury.
Mapa - Památník Mohyla míru

K Mohyle míru, 664 58, Prace

Telefon: +420 544 244 724
E-mail: mohyla-miru@muzeumbrnenska.cz
Web: http://www.muzeumbrnenska.cz

Více o místě konání

Podobné akce
Mariánské Lázně, 353 01, Mariánské Lázně

Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz